Onderzoek naar de effectiviteit van steigerreclame

Door 10 december 2014 Nieuws Geen reacties
Heineken Steigerdoek

Uit een recente studie is gebleken dat het nagenoeg onmogelijk is om steigerdoeken niet op te merken bij het rijden door een stad. Deze studie toonde aan dat de kans op contact voor deze impactvolle reclame hoger is dan 70%. De gemiddelde kijktijd van de passanten naar de visuals was zelfs 3,6 seconden – een tijd die door bijna geen ander OOH medium bereikt wordt en die zelfs cijfers voor advertenties in kranten en tijdschriften overtreft.

Andere belangrijke resultaten:
1. De uitingen op steigerdoeken waren meer gedenkwaardig, met een aanzienlijke stijging van brand recall;
2. Herkenning: Vier op de tien deelnemers herkende onmiddellijk de test visuals van afbeeldingen na slechts een enkel contact tijdens de virtuele rit;
3. Er was een significant (jawel) effect op merkbeleving. De testgroep gaf een merk een positievere evaluatie in vergelijking met de controlegroep die de visual niet gezien had.
4. De relevante set van de doelgroep (selectie van merken relevant voor aankoop) werd gekenmerkt door een aanzienlijke toename van de merken die werden gepresenteerd op steigerdoek. Deze merken waren vaak de eerste keuze van de deelnemers.
5. De spontane beslissing tussen het testmerk en die van een concurrent (Competitieve merkvoorkeur) werd positief beïnvloed door reclame op steigerdoeken.
Conclusie: Premium grootformaat OOH reclame heeft een grotere kans om gezien te worden door de consument, wordt langer bekeken en heeft een meetbaar effect op awareness, imago en impact.

Een expert legt uit.
“Dit onderzoek is van cruciaal belang voor de beoordeling van grootformaat reclame en de resultaten bevestigen onze ervaring. Adverteren op grootformaat (steiger)doeken biedt enorm veel voordelen voor merken. Zij ontvangen een hogere mate van aandacht en de omvang zorgt ervoor dat de campagnes meer emotie opwekken. Dit leidt tot een meer gedenkwaardige campagne en een hogere kans op aankoop . Het is dan ook duidelijk waarom wereldwijd opererende merken steeds vaker kiezen voor steigerdoeken. “

Reageer